Horoskop a osud, do jaké míry jsme tvůrci svého života?

12.04.2015 11:17

Určité procento lidí, kterým řeknu, že jsem astroložka a že dělám horoskopy, odpovídá standardní větou, je to zajímavé, ale radši nechci nic vědět! "Já bych se pak bála!", "Já bych pak tomu věřila, až by se to stalo." Ano i takový přístup je možný. Ale kdo se dnes bojí nebo odmítá předpověď počasí? Kdo si myslí, že by mu zkazila dovolenou:). Naopak lidé si, pokud mohou, vybírají si dovolenou tak, aby počasí na jejich dovolenou bylo ideální. Proto mám také tolik čtenářů na stránkách v době předcházející dovoleným :). Nikdo se takovéto předpovědi nezříká, hodně lidí ji pilně využívá, někteří mi dokonce píší, že mám úspěšnost, dle jejich zkušeností, 80%. Děkuji! :). Proč se této astrologické předpovědi nebojí a využití svého horoskopu ANO? Jednoduše proto, že si ji nijak nespojují s OSUDEM!

 

Na tomto místě nás mohu ujistit, že i tato je OSUDEM! A současně - něco jako je tradičně chápaný OSUD vlastně neexistuje. Existuje jen naše ŽIVOTNÍ DÍLO, vytvářené v podmínkách této planety a doby a místa, kam jsme si zvolili svoji inkarnaci.

To čemu říkáme osud, je něco jako pole možností, to je něco jako gravitační pole. Něco v něm možné je a něco není. Jako například člověk nemůže v gravitačním poli planety Země létat. No ale vyprávějte to tomu, kdo si koupil letenku nebo je sám pilotem. Nebo pochází z jiné planety, kde to létání je zcela běžným druhem fyzického pohybu. Za určitých okolností prostě člověk létat na této planetě může.

 

Než začneme uvažovat, co je a co není naším osudem, je dobré si udělat inventuru možností na daný prostor a čas, pro naši jedinečnou maličkost a k tomu právě slouží INDIVIDUÁLNÍ horoskop. Jen tam (a případně v nějakých meditacích a vizích) je vidět jako na mapě, co možné je a co ne, případně, kdy je to možné a kdy jen s vypětím sil tzv. při "plavání proti proudu".

 

A ještě jedno tajemství Vám prozradím, astrologie neslouží primárně k předpovídání osudu, ale k sebepoznání, poznání přirozeného chodu tohoto světa a ... následně takto vybaveni můžeme v tomto světě stavět, létat ať už to možné je nebo, dle některých, není. Astrolog Vám jen předpoví, za jak dlouho bude ve Vašem životě „pršet“, kdy je třeba se vybavit „pláštěnkou a gumáky“. Kdy je třeba použít něco na ochranu „před sluncem“ a tak podobně. To ještě neznamená, že umřete na podchlazení či zápal plic (v případě "deštivého počasí" ve Vašem životě. Naopak jistě se to může stát, uvěříte-li, že "deštivé počasí" ve Vašem životě znamená jen potíže a nemoci, že se Vám něco neblahého stane. Ale poučený človíček ví, že i za deště vznikají přátelství a lásky na celý život. A naopak, pálí-li dlouho sluníčko, jak jsme si přece přáli, můžeme taky dostat úžeh :).

Závěr: Věnujme se sebepoznání a poznání světa, ve kterém žijeme, ať už prostřednictvím astrologie nebo jiným. Osud vytvářejme každodenním rozhodováním o všem, co je právě v našich možnostech, v našem poli možností. A k astrologovi si dojděme pro vyhledání specifických chvil, kdy je možné létat v tomto poli možností a také v takových chvílích, kdy naopak evidentně plaveme proti proudu a proto cítíme tíhu našeho života.

Možnosti astrologie ke vylepšení života alias osudu:

  1. Ke změně našeho pole možností – našeho osudu přispívá, kromě řádného čistého života, například astrokartografie. Nemění úplně Vaše osobní dispozice, to čemu dnes říkáme genetika, ale můžeme je posunout v horoskopu a v životě do těch oblastí, na kterých nám nyní záleží, které chceme měnit, vylepšit. Prostě lépe využít. Jednoduchým důkazem jsou např. vědci, umělci, u nás přehlížení, ale ve světě, v konkrétních zemích uznávaní. Obdobně to může zažít každý z nás, ve svém oboru či v oblasti života, kterou řeší.

  2. Další možností je správné načasování - pokládání počátků zásadních změn svého života do vhodných termínů. Prostě ve správnou chvíli zasazený strom se dobře ujme, roste v podstatě sám, dobře plodí, je zdravý a i nás o dost přežije. Za slovo strom si můžete dosadit: dům, děti, firma, obchod, cokoliv, co má počátek ...

  3. Jako nejvhodnější, nejrychlejší, nejlevnější a nejsnáze použitelná se jeví nakonec metoda důkladného sebepoznání. Po podrobném rozboru dispozic osobnosti, je možné najít dobrá míst charakteru a dalších dispozic – např. pevné zdraví, silná vůle, učenlivost, pracovitost, bystrý rozum, citlivost, intuice, atd. Každý má nějakou svou záchranou kopičku vlastností, o které se lze v těžkých dobách opřít. Nebo v dobách, které ani nejsou tak primárně těžké, ale prostě jen jdeme za nějakým svým cílem, který je poněkud náročnější, obtížněji dosažitelný, takový Mount Everest :) v našem daném poli možností :).

NOVINKY NA MĚSÍC ČERVENEC

V červenci očekávejte časté přeháňky a NOVÉ STRÁNKY MEZI HVĚZDAMI. Omluvte, prosím, případné nedostatky, porucha není na Vašem přijímači. Nové články již na Vás čekají na nových stránkách.

Srdečně zvu na ezoterický festival Miluj svůj život v Plzní 4.-6.7.2015, kde mne můžete najít, přednáším v neděli 5.7. od 9:00.

Od 19.4.2015 je opět k dispozici Nedělní chvilka astrologie.


 

Výhody pro registrované čtenáře

Registrace je dobrovolná a zdarma Rozhodujte o nových článcích

Pozor od léta 2014 jsou nové články a horoskopy zveřejněné pouze pro registrované uživatele. Vždy, když uveřejním další novou sadu článků, předchozí budou viditelné i pro neregistrované - tj. cca vždy po měsíci

Přidej na Seznam