Hrozí nám sucho v roce 2015?

17.02.2015 06:09

Bude sucho v roce 2015?

Jak jsem již naznačovala v horoskopu jarní rovnodennosti:

20.3.2015 23:33 - Jarní rovnodennost – horoskop jarní rovnodennosti umožňuje předpověď na jarní počasí zpočátku z častými, přeháňkami. Další cca 2/3 jara budou spíše teplé a suché s opětovným výskytem teplotních rekordů, zejména maximálních teplot koncem jara. Astrologické jevy v horoskopu jarní rovnodennosti dávají důvod k obavám, že sucho bude skutečným problémem jara 2015.

V tento den se toho děje více: novoluní 10:36 , Luna ještě v Rybách, tj. nejbližší lunární měsíc bude s přeháňkami v 11:38 vstupuje Luna do Berana a v 23: 44 je tam i Slunce z toho plyne v první části až cca 1 měsíc jara ještě přeháňky nejspíše nepříliš vydatné, větší část jara teplo, vzhledem k působení Urana též z Berana až horko a sucho. 

 

Až do poloviny června 2015 máme 3 pomalé planety v ohnivých znameních:

Jupiter – neváhá vše zveličovat, namnožovat a jít do maxima to jest - v kombinaci s ostatními přináší horko, sucho extrémně teplé jaro 2015 (stejně jako podzim 2014)

Uran – ten nás ze znamení Berana zlobí již od roku a přináší extrémní horka vždy, když se dostane do zajímavého aspektu s jinou planetou, která je též v ohnivém nebo vzdušném znamení. Nebo např. , když je Slunce v Blížencích (21.5.-21.6.) a ve Lvu (217-23.8.). Naštěstí jej trochu omezuje Pluto (kvadratury), ale to též neznamená nic dobrého, nejčastěji se projeví jejich „spolupráce“ na jaře a v létě bouřkovým počasím provázeným krupobitím. V zimě ledovkou.

Saturn se od prosince 2014 objevuje též v ohnivém znamení Střelce. Cítí se tam poněkud nesvůj, ale podporuje odtud sucho a prodlužuje období tepla. Jeho vliv zaznamenáme především na jaře a na podzim.2015.

Neptun – situaci zachraňuje a podporuje pravidelné přeháňky. V příznivých aspektech a v době, kdy např. Slunce prochází Rybami (21.2.-21.3.), Rakem (21.6.- 21.7.) a Štírem (21.10.-21.11) nám dopomůže doplnit potřebnou vláhu v přírodě a sem tam nás i „vyšplouchne“ přívalem.

Pluto – ochlazuje „horké hlavy ostatních planet“, drží je trochu na uzdě, a když má příležitost, vystrčí růžky v podobě ledu, krup, mrazu a náhlých ochlazení. Když mu nějaká planeta pomůže ze Štíra (např. Luna – občas nahlédněte do Lunárních kalendářů a najdete tam ode dneška i počasí :)) můžeme se dočkat i několika dnů silného deště.

 

Tak jsme si „ty, co za to mohou“, představili a shrňme si to:

Jaro - bude horké suché, bohužel zrovna duben, květen, větší část června, kdy příroda, zemědělci a zahrádkáři by rádi, kdyby zapršelo.

Léto - vody bude dosti, bohužel zrovna koncem června, začátkem července, koncem července a pak koncem srpna, kdy Jupiter opustí Lva a vstoupí do chladného znamení Panny a současně ještě bude Saturn v mokrém znamení Štíra. Nesouhlasit s tímto postupem budou opět zemědělci, připravení sklízet. Obilí to neprospívá, vínu také ne. Brambory to snad nějak přežijí, ale asi se zvedne množství plísní. No vida, chtěla jsem letos dát více rajčat a dělat kečupy, tak na rajčata, okurky, atd. to taky nebude, jen ve skleníku, foliáku a dobře větrat.

Podzim bude opět suchý jako 2014, ale ne už tak teplý.

Zima - ta začíná až po Vánocích …

 

Na celkový úhrn srážek bude 2015 nejspíše mírně podprůměrným rokem. Nevhodné a škodlivé bude pouze načasování, kdy ke srážkám dojde.

NOVINKY NA MĚSÍC ČERVENEC

V červenci očekávejte časté přeháňky a NOVÉ STRÁNKY MEZI HVĚZDAMI. Omluvte, prosím, případné nedostatky, porucha není na Vašem přijímači. Nové články již na Vás čekají na nových stránkách.

Srdečně zvu na ezoterický festival Miluj svůj život v Plzní 4.-6.7.2015, kde mne můžete najít, přednáším v neděli 5.7. od 9:00.

Od 19.4.2015 je opět k dispozici Nedělní chvilka astrologie.


 

Výhody pro registrované čtenáře

Registrace je dobrovolná a zdarma Rozhodujte o nových článcích

Pozor od léta 2014 jsou nové články a horoskopy zveřejněné pouze pro registrované uživatele. Vždy, když uveřejním další novou sadu článků, předchozí budou viditelné i pro neregistrované - tj. cca vždy po měsíci

Přidej na Seznam