Jak upevnit zdraví Beranů?

12.04.2015 13:24

Jaké jsou citlivé oblasti zdraví Beranů?

Obvyklé problémy těla: rychle nastupující (a ustupující) horečnatá onemocnění, vysoké horečky, záněty, zejména v oblasti hlavy – zuby, uši, oči atd., bolesti hlavy až migrény, úrazy a následné jizvy v oblasti hlavy, nemoci mozku, nemoci očí, nespavost, závratě, znamení Berana se připisuje pole působnosti hlava, mozek, zrak ...

Obvyklé problémy duše: nekvalitní vztahy v partnerství i v obecné rovině pro beranskou necitlivost až sobeckost, netrpělivost, ukvapenost a netaktnost, potřebu vždy vítězit ...

Jak tedy na vylepšení zdraví a udržení štěstí?

Pro tělesné zdraví si Berani najdou vhodný sport např. bojová umění a jinak cokoliv, kde lze získat medaile a je to rychlé a fyzicky namáhavé. Též se mohou "léčit" :) fyzickou prací (námaha přinese usměrnění, přepuštění energie – zklidnění). Pokud chtějí zkusit vodoléčbu doporučuji studenou sprchu :). Po nemoci, dlouhodobém vyčerpání, stresu, pro návrat energie doporučuji moxování a dále např. ušní (popř. tělové) svíce (uvolnění dutin, zklidnění před spánkem). Ušní svíce nejsou vhodné při akutních zánětech, ale jako prevence!

Co by měli Berani jíst? Po nemoci, při úbytku energie používat potraviny červené/oranžové barvy např. mrkev (oči), rakytník, citrusy, …, naučit se žvýkat a jíst pomalu! Jde o potencionální žlučníkáře – ubrat na smaženém. A když jsou zdraví, tak ať si dopřejí maso, jen aby pak zase neměli té energie příliš:)

Po jakých bylinkách sáhnout? Na mozek a oči skvěle působí světlík lékařský. Dále je vhodný jinan dvoulaločný, zelený čaj. Na záněty a játra měsíček, třezalka. Vlaštovičníková tinktura je k nezaplacení nejen pro Berany. Chcete se dozvědět víc a rady Vám šité na míru? Při osobních setkáních předávám též vlastní, více než 25-leté, zkušenosti s bylinkami (zabývám se jimi ve zkutečnosti déle, ale pak bych slýchala: "Vypadáte dobře na Váš věk", a na to si připadám, věru, ještě mladá :)).

Jak užívat bylinky Vám jistě rádi poradí zkušení bylinkáři. Pokud potřebujete nějakého doporučit, napište mi.

 

Játra si Berani ničí svou choleričností, tak je třeba si je udržovat v kondici. Dobré osobní zkušenosti mám s kúrou od pana Zentricha.: jedná se o rychle po sobě jdoucí užití 1,5 polévkové lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 0,5 lžíce neupraveného medu (od včelaře) – med "vycucat". Užívá se v tomto pořadí každé ráno na lačno minimálně 30 minut před prvním soustem. Vytrváme po dobu min. 1 měsíce. My máme v rodině dobré zkušenosti, když se to protáhne déle – užíváme obvykle celé jaro a jarní únava na nás nemůže!

Jak udržovat ve zdraví a štěstí svoji duši?

Beranům doporučuji meditace se svíčkou, posezení u ohně, meditace v pohybu. Použití ušních svící (uvolnění dutin, zklidnění před spánkem). Potřebuje-li Beran zážitek kulturní, pak si rád dopřeje akční film, pokud výstavu tak např. sportovních, reportážních či cestovatelských fotografií apod. Koncert něčeho hlučnějšího a rychlejšího... Když se Beran chce posunout na další úroveň kvality žití, měl by si vyzkoušet např. účast v soutěži, kde pro výhru je třeba trpělivost nebo nechat přítele vyhrát v oblíbeném sportu, ve kterém byl ten Beránek vždy lepší... Cokoliv, čím obejde své „beranské nastavení“, úhel pohledu na svět, nastavení, o kterém si myslí, že je neměnné, protože takový prostě je… není nad to zkusit něco neberanského, něco, co žádný Beran ještě nezkusil ;).

Jak vylepšit svoje pošramocené vztahy? Jak vyhrávat a neničit se? V čem jste nejlepší? V čem můžete uspět a kdy? Tak na to se milí Berani už musíte objednat ke mě do poradny, to je již velmi individuální povídání...

NOVINKY NA MĚSÍC ČERVENEC

V červenci očekávejte časté přeháňky a NOVÉ STRÁNKY MEZI HVĚZDAMI. Omluvte, prosím, případné nedostatky, porucha není na Vašem přijímači. Nové články již na Vás čekají na nových stránkách.

Srdečně zvu na ezoterický festival Miluj svůj život v Plzní 4.-6.7.2015, kde mne můžete najít, přednáším v neděli 5.7. od 9:00.

Od 19.4.2015 je opět k dispozici Nedělní chvilka astrologie.


 

Výhody pro registrované čtenáře

Registrace je dobrovolná a zdarma Rozhodujte o nových článcích

Pozor od léta 2014 jsou nové články a horoskopy zveřejněné pouze pro registrované uživatele. Vždy, když uveřejním další novou sadu článků, předchozí budou viditelné i pro neregistrované - tj. cca vždy po měsíci

Přidej na Seznam