Jaký bude rok 2015

29.01.2015 07:17

Jaký bude rok 2015?

Než vyjádřím svůj názor na to jaký můžeme očekávat rok 2015, dovolím si pár poznámeček na téma, kdy nám začíná nový rok? Stejně jako u horoskopu člověka potřebujeme okamžik prvního samostatného nádechu, okamžik, který potvrdí, že daný objekt žije. Když bychom dělali např. horoskop auta, může to být první ujetý metr či aspoň první protočení motoru, známe-li takový to okamžik můžeme směle zkoumat horoskop. U vzniku organizací a států je to věc složitá, často probíhá v mnoha krocích, oddělených mezi sebou i mnoha dny. Např. úspěšnost nového kamenného obchodu může být vázána na den otevření a prvního zákazníka, který podle tradice musí nakoupit i kdyby by měl na tom majitel obchodu tratit. Ale obchod byl pronajat, upraven a zásoben zbožím o mnoho dříve, smlouvy např. společnické, kupní a pod podepsány mnohem dříve. Pokud vše bylo ujednáno v ideálních konstelacích není, co řešit, pokud ne, můžeme to právě napravit ideálním okamžikem, kdy slavnostně otevřeme...

Tyto okamžiky počátku umíme rozlišit a zaznamenat.

 

Kdy nám ale začíná nový rok? Divná otázka, což. Ano pro občanskou společnost většiny (?) planety je to 1.1.2015 hned o půlnoci... A půlnoc se nám posouvá pěkně s časovými pásmy kolem planety od datové hranice zase k datové hranici. A máme tu první, zatím malý, problém.

Jenže ne všechny národy a náboženství ztotožňují počátek roku s datem 1.1.2015. A máme tu o něco větší problém. Těch počátků roku je najednou mnohem více, že?

Do toho přijdou astrologové a volí raději za počátek roku jarní rovnodennost – dobře vyhovující astrologům jako počátek zvěrokruhu. Nebo je možno použít prastarou symboliku zrození Slunce a použít jako počátek roku zimní slunovrat.

 

Horoskopy všech těchto počátků roku se budou přirozeně lišit. Selským rozumem můžeme tedy usoudit, že např. pro Číňany, uznávající tradice svých předků, bude asi nejdůležitější ten jejich počátek roku i když žijí např. v Americe ve většinové společnosti uznávající počátek roku slavený 1.1. U těch, kteří dávají přednost souladu s přírodou a tradicemi předků, evropských zemědělců, bude asi nejlépe vyhovovat horoskop s počátkem roku o jarní rovnodennosti. Lidé navazující svým životem na stará přírodní náboženství celého světa pravděpodobně budou vnitřně více svázáni s rituálem zrození Slunce, tj. termín zimního slunovratu, na který navázala i křesťanská tradice Vánočních oslav zrození Ježíška.

A protože není v mých silách zpracovat a vyložit horoskopy tolika počátků roku, zjednoduším si to pro letošek na ten občanský (půlnoc1.1. pro Prahu).

 

Rok 2015 - občanský pro obyvatele ČR

Těžiště vnitřních problémů státu bude v tomto roce pohybovat kolem zemědělství, lesů, pozemků, dolů, nemovitostí, jak v majetku státu, tak jednotlivých občanů. Zcela opačné postoje budou zastávat občané oproti vedení státu. Do této problematiky, opět negativně, přidá pár slov i hlava státu.

Budeme vyzváni k dodržení mezinárodních smluv v oblasti vojenské spolupráce a naplníme je zejména v rovině techniky a moderních technologií. V této souvislosti se možná znovu otevře otázka případné změny zákonů, možná až v ústavě. Též prestiž státu poněkud vzroste poskytnutím humanitární pomoci v oblastech světa s momentálním napětím a nepokoji.

Stání finance budou stabilizované, bohužel v souvislostí s vnitřními problémy i mezinárodní situací, stále ne v dobrém stavu.

V zahraniční politice se dostaneme do obtížně řešitelných sporů, které se mohou táhnout i léta.

Daně a daňové zatížení poplatníky příliš nepotěší, zejména způsob jejich utrácení. Navýšení si uhájí vojáci, zejména technika a vojenský výzkum (což už se děje, píši 18.1.2015) Úlitbou bohům (a možná i lobistům ze stavebnictví :)) bude udržení vynakládaných objemů a vhodné využití prostředků směřovaných do školství, zdravotnictví a v dopravě.

Doprava bude trochu váznout a zejména v mezinárodním kontextu, administrativní omezení cestování, nedostatek finančních prostředků našich občanů pro zahraniční turistiku, obavy lidí z celé Evropy z leteckých neštěstí, válek a terorismu, ...

V zemědělství prožijí těžké časy, hrozí nedostatek srážek, když by mělo pršet a naopak v čase sklizně, nepříznivé deštivé počasí. Obchodníkům s komoditami to však spíše prospěje.

Obchodu se bude v celku dařit, i když mezinárodní smlouvy a ministerstvo zahraničí tomu nebude příliš napomáhat Stejně jako ministerstvo financí.

Bankovní sektor bude spoléhat na peníze občanů více než kdy jindy, též se budou čím dál tím více objevovat „bankovní loupeže“ ovšem soudobé s pomocí moderní techniky.

Stavebnictví se nebude příliš dařit, ale státní zakázky do školství, zdravotnictví a komunikací jej podrží.

Státní zdravotnictví si zvýší mezinárodní prestiž v souvislosti s humanitární pomocí poskytovanou v zahraničí, zejména v boji s infekčními nemocemi a zvýšením standardu hygieny v postižených oblastech.

Porodnost zřejmě nezaznamená významných změn, a to přesto, že ji negativně bude ovlivňovat daňové zatížení a omezení sociálních příspěvků rodinám.

Školy a školství projdou „prověrkami“ ekonomičnosti i kvality výuky. Těžké období naštěstí bude ve prospěch žáků a studentů a trvale zlepší jejich možnosti získat kvalitní vzdělání na státních institucích.

Soudy, soudnictví budou procházet změnami obdobně jako školství.

Rovněž si zlepšíme reputaci na mezinárodním poli prostřednictvím osobností z kultury a duchovního stavu. A i jednotlivci zaznamenají vzestup ve svém duchovním rozvoji. Komplikovat jej ale bude vliv levice, sekt a cizorodých náboženství, nesžitých s kulturní tradicí území ČR.

Kultura a umění – bude potěšitelné, že zde zaznamenáme úspěchy, ale bohužel více peněz pro umělce to opět neznamená.

 

Poznámka autorky: Článek je taková moje prvotina na toto téma, manželovi tu například chyběl sport :), takže příště se polepším - chystám se na podzim podívat podrobněji na rok 2016.

 

 

NOVINKY NA MĚSÍC ČERVENEC

V červenci očekávejte časté přeháňky a NOVÉ STRÁNKY MEZI HVĚZDAMI. Omluvte, prosím, případné nedostatky, porucha není na Vašem přijímači. Nové články již na Vás čekají na nových stránkách.

Srdečně zvu na ezoterický festival Miluj svůj život v Plzní 4.-6.7.2015, kde mne můžete najít, přednáším v neděli 5.7. od 9:00.

Od 19.4.2015 je opět k dispozici Nedělní chvilka astrologie.


 

Výhody pro registrované čtenáře

Registrace je dobrovolná a zdarma Rozhodujte o nových článcích

Pozor od léta 2014 jsou nové články a horoskopy zveřejněné pouze pro registrované uživatele. Vždy, když uveřejním další novou sadu článků, předchozí budou viditelné i pro neregistrované - tj. cca vždy po měsíci

Přidej na Seznam